Ulasan Broker XM

xm-forex-logo-80-height
Akaun Islamik
$5
Deposit Minimum
888:1
Leverage Maksimum
0.0
Spread Minimum

XM beribu pejabat di Limassol, Cyprus dan ditubuhkan pada tahun 2009, dan kini mempunyai pejabat di Austria, Greece, dan Hungary. XM adalah broker kaunter-berurusan penuh yang menawarkan spread terapung dan sesuai dengan semua trader. Ia adalah broker yang sempurna untuk scalper, trader intraday serta trader jangka-panjang. XM menawarkan deposit minimum terendah yang menjadikan broker ini sesuai untuk trader yang baru bermula.

Jenis Akaun XM

XM menawarkan 4 jenis akaun yang berbeza dimana 3 daripadanya adalah akaun nyata dan selebihnya akaun demo. Semua akaun mempunyai pilihan akaun Islamik pilihan untuk pertukaran bebas. Akaun nyata yang berbeza menawarkan trader fleksibiliti dalam deposit minimum dan saiz kontrak.

 • Akaun Demo:   Mempraktikkan bagaimana untuk berdagang serta menguji strategi perdagangan. Anda boleh menggunakannya selama mana yang anda mahu, tiada tamat tempoh, dan anda boleh berdagang di pasaran live, tanpa risiko.  Untuk maklumat lanjut mengenai akaun demo dan pendaftaran, sila klik di sini.
 • Akaun Micro:   Merupakan akaun terkecil dengan deposit minimum $5 dan pelbagai mata wang asas yang mungkin. Saiz kontrak untuk akaun ini adalah 1 lot = 1000 unit dan spread untuk major serendah 1 pip.
 • Akaun Standard:  Akaun ini mempunyai deposit minimum $5 dan pelbagai mata wang asas yang sama. Perbezaannya adalah pada saiz kontrak di mana 1 lot = 100,000 unit.
 • Akaun Zero:  Antara akaun kegemaran saya di XM, adalah akaun ini. Ia mempunyai deposit minimum yang lebih tinggi sebanyak $100 tetapi spread bagi major boleh menjadi serendah sifar dan spread lain juga akan melihat pengurangan dari jenis akaun yang lain. Saiz kontrak ialah 1 unit = 100,000 unit untuk akaun ini, tetapi mata wang asas adalah terhad kepada USD, JPY & EUR.

Leverage di XM

XM mempunyai leverage yang fleksibel bergantung pada jenis akaun dan saiz perdagangan anda. Menggunakan leverage tahap-tinggi akan menambah risiko tambahan. Leverage yang ditawarkan ialah 1:1 hingga 1:500 ($5 – $20,000), 1:1 hingga 1:200 ($20,001 – $100,000) & 1:1 hingga 1:100 ($100,001 +).

Platform Dagangan

XM menawarkan lapan platform dagangan yang berbeza termasuk: Terminal MT4, iPhone Trader, MT4 untuk Mac, Web Trader, Mobile Trader, iPad Trader, Droid Trader dan XM MAM Trader.

Platform iPhone Trader membolehkan anda berdagang menggunakan iPhone anda, dan platform MT4 untuk Mac membolehkan anda berdagang menggunakan komputer Mac, platform Web Trader untuk dagangan di laman web (tidak perlu memuat turun), platform iPad untuk berdagang menggunakan peranti iPad, Droid Trader digunakan untuk peranti Android dan XM MAM Trader adalah untuk trader dengan pelbagai akaun.

Semua platform XM membenarkan penggunaan penunjuk dan Expert Advisor (EA).

Pilihan Perbankan

Terdapat pelbagai cara mendeposit dan mengeluarkan wang tunai dari akaun XM anda. Anda boleh memilih untuk menggunakan MoneyGram, kad kredit, Moneybookers, Skrill, SOFORT, bank wire, Western Union, Neteller, WebMoney, China UnionPay, dan iDEA.

Proses pendanaan akaun biasanya dibuka selama 24 jam sehari dan ia adalah automatik sepenuhnya. XM juga menanggung semua bayaran pemindahan dana dan tidak termasuk sebarang yuran tersembunyi atau komisen untuk deposit dana.

Pengawal Selia XM

XM didaftarkan di semua negara di mana ia beroperasi dan dikawal selia oleh beberapa perbadanan di seluruh dunia. Ia didaftarkan dengan Lembaga Kawalan Kewangan (UK), yang dikawal selia oleh ASIC (Australia) dan CySec (Cyprus).

Ciri-ciri lain XM

 • XM menawarkan Spread padat bermula dari 1 Pip.
 • Ia menawarkan Leverage Fleksibel maksimum sehingga 500:1.
 • Ia menawarkan sokongan 24 jam kepada pelanggannya.
 • Ia tidak membenarkan Sebut-harga-semula.
 • XM juga memperuntukkan para trader dengan Pengurus Akaun Peribadi yang memberikan nasihat kepada mereka berkenaan isu-isu penting.
 • XM turut menawarkan Bonus Deposit $30 + sehingga $5,000.
 • XM membolehkan scalping dan hedging pada semua akaun.